Dux eskola-hiztegia : latina-euskara-gaztelania - Peña, Julian ([S.l.] : [Julian Peña], 2014)
Hiztegi honetan 6.000 bat hitz agertzen dira. Beste hiztegi batzuekin alderatuta, norbaitek gutxi direla pentsa dezake, baina eskolako testuetan egindako maiztasun-kalkuluen arabera ehun hitz erabilienek testuen %50 osatzen dute; mila hitz erabilienek %80; eta beste 47.000 hitz, aldiz, %1 baino ez dira. Beraz, hiztegi honekin erraz itzul daitezke klasean lantzen diren egile klasikoen testu gehienak.
Keywords: Latina- -- Euskara -- Hiztegiak-; Hiztegiak, entziklopediak eta atlasak