Oroiminezko igandeak - Maia Urroz, Ainara (Zarautz : Dakit, 2020)
19 urteko neska gazte baten bizipena da. Lehen aldiz ateratzen da etxetik. Alemana ikasteko ikasturte osoa egingo du Alemanian, Euskal Herriko bere etxetik urrun. Harako bidaian Euskal Herriko bost neska ezagutuko ditu. Herrimina, kultura ezberdina, ordutegia, sarri ulertua ez izatea, edo abegi eman diguten pertsonei ez ulertzea. Norberaren istorioa izan zitekeen. Urtebeteko igandeetan azaltzen zaigu istorioa.
Keywords: Helduentzako Literatura