Pedro eta kapitaina - Benedetti, Mario (1920-2009); Alberdi, Iñaki; Intxixu Taldea ([S.l.] : Susa, 1987)
"Intxixu" barru barrutik ondo ezagutzen duten bi gazte suharrek itxendua berriz hartuko dute. Hauek ditugu: Josu Makuso eta Joxe Mari Carrere,bata bestea bezain antzezle trebeak. Urnietan eskaini zigutelarik Mario Benedettik idatzi «Pedro eta Kapitaina», gorputz osoan ikara samin bat sentitu genuen. Urruti gertatu ixtorio baten bidez gure zorigaitzezko Herri maite honek bizitzen -pairatzen!- duen sufrimendua begien aurrera emana bait zitzaigun. Antzerki zaila, segur, hastetik buru. Zaila eta bortitza... bakarrizketa luze luzeekin. Baina, hala ere, hainbeste gogoeten ondotik, bukatzean, itxaropen bat nabari da. Itxaropen tipi bezain berezia. Eta guk itxaropen tipi horri, gure indar guztiaz lotu behar dugu, gure eta beste inongo Herritar gizon emazteek ez dezaten -ez dezagun- ideologia bat defendatzeagatik torturaren garratza ezagut. Ez torturarik, ez eta beste edozein moetatako zapalkuntza bihirik!
Keywords: Helduentzako Literatura; Antzerkia; Baliabide digitalak