Bizi puskak - Olasagarre, Juanjo (Zarautz : Susa, 1996)
Zeure burua ezagutu uste duzu, eta baita lagunak edo familiakoak ere. Baina hala eta guztiz badira argazki batzuk, zeu hantxe erretratatua izanik ere, pertsona arrotzak erakusten dituztenak. Aurrez aurre dauzkazu irudiak eta oroitzapen lausoak, baina beti ageri ohi da detaile berezi berri bat oharkabean. Nafarroako herri bateko jendeen bizi puskak azaltzen ditu Juanjo Olasagarrek poema liburu honetan. 80ko hamarkadako giroan eginiko erretratuak, hogeita hiru lagunen ahotsak, belaunaldi ezberdinen bizi minak eta bizi usteak: sexua, politika, drogak, heriotza, maitasuna, rocka, kartzela. Antzerki baten trazakoa da "Bizi puskak", poema bakoitza pertsonaia batek esanik, herriko jendeen kronika gorpuzten duena.
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak