Lurraren indarra : egungo idazle indioen sei ipuin - Sarasketa, Mitxel (Lasarte-Oria : Susa, 1991)
"Lurraren indarrak" bildu ditu gaur egungo bost idazle indio hauen ipuinak. Gorritutako lurrak emandako indarrak. Azken arnasean den mundu baten zantzuak. Alkohola, langabezia, legez kanpo bizitzea... asko dira ipuin desberdinen artean aurki daitezkeen loturak. Mitologia deuseztatu batek bakardadera bultzatutako pertsonaiak dira narraziotakoak, folklorismotik urrun baina beti ere talde bateko ezpal direnaren kontzientziaz. Cherokeetatik pawneetara, siouxetik lagunatara, hona hemen egungo idazle indio interesgarrienen hitza. Lurrarena.
Gerlariak / Anna L. Walters. Oinetako berriak / Linda Hogan. Zaldien boterea / Elizabeth Cook-Lynn Jabego pribatua / Leslie Marmon Silko. Hijodeperra eta txakurra / Ralph Salisbury. Berebiziko aukera / Elizabeth Cook-Lynn
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak