Poemak - Auden, W. H. (1907-1973); Olasagarre, Juanjo (Lasarte-Oria : Susa, 1994)
W. H. Auden oso aintzakotzat zeukan T. S. Eliot idazleak: "Urte guzti hauetan aurkitu dudan poetarik onena da morroi hau". Mende honetako musikagile handienetariko bater ere bai, Igor Stravinsky-k: "Jasan ahal dudan moralista bakarra da Auden". Stephan Spender-ek argitaratu zion lehen liburua. "Auden poeta intelektuala da, baina gauzak soilik modu intelektualez antzematen dituela esatea Auden Gutxiestea da; egoerak intelektualki antzemateko bihotza husten eta uzten baitu, eta horrela jasotzen ditu bete-betean arazoak oro".
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak