Zaindaritza zorrotza ; Lau orduz Xatilan - Genet, Jean (1910-1986); Antza, Mikel (Lasarte-Oria : Susa, 1991)
Liburu honetan elkarren artean oso ezberdinak diren bi testu dituzu. "Lau orduz Xatilan" dokumentu bat da, egunkari bat, esperientzia pertsonalaren pisua du. Genetek mundu arabiarragatik, baina batez ere Palestinako herriagatik beti bizi izan zuen maitasunaren erakusgarri. Bertan, eta ia filme baten antzera montatua, 1982ko Sabra eta Xatilako kanpamenduetako sarraskia kontatzeko hartzen du hitza, bertatik, soldaduek aldegin orduko Xabrako kaleetan sartzeko aukera izan zuenak zorroztua. "Zaindaritza zorrotza" antzeslan berezia da, argitaratzen lehena eta hil aurretik berridatzi zuen azkena. Ekitaldi bakarrean, hiru preso eta elkarrizketa bat. Ongi ezagutu zuen mundu baten zantzuak. Zaindariaren begia hitz bakoitzaren goardi.
Jatorrizko izenburua: Quatre heures à Chatila" eta " Haute surveillance"
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak