Betiko biak - Castelao, Alfonso R. (1886-1950); Etxezarreta, Ramon ([Donostia] : Susa, 1987)
"Betiko biak" nobela bakarra idatzi zuen Castelaok. Bertan Rañolas elbarriaren eta Pedrito jatunaren bilerak eta ibilerak dakarzkigu begietara. Txorroskileroa bata eta latin ikaslea bestea, konstunbrista izan zitekeen nobela hau. Baina Castelao, bere herrian sakon sustraitutako idazlea izanik ere, edo horretxegatik hain zuzen, ez da idazle probintzianoa. Galizia du gai, eta errealitate historiko galegoan kokatzen ditu personaiak, baina badaki, gutxik bezala, galegoaren unibertsaltasuna isladatzen. Arte nagusiko errealismoa baita berea. "Betiko biak" lekuko.
Jatorrizko izenburua: Os dous de sempre
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak