Ezkatak / Leire Bilbao - Bilbao, Leire (Poesia (Susa), 2006)
"Soiltasuna indarra, ez errazkeria; zintzotasuna, ez inozokeria", diosku Iñigo Aranbarrik, Leire Bilbaoren lehen poema liburua, Ezkatak, hizpide duela. Idazlea pieza laburrez ondutako poemario batekin agertu da plazara, unibertso berezi bat osatzen duten uneak, begiradak, gertakariak, gogoetak.