Bulkada / Jon Benito - Benito Aranberri, Jon (Poesia (Susa), 2010)
Gaztaroa, politika, literatura, amodioa, atzerria, itzulera eta gaurko koordenadak, zazpi atal tematikoen bitartez, Jon Benitok mende arteko garaiaren testigantza bat berrasmatzen du Bulkada liburuan. Izan garenak bezainbeste eratzen gaitu egin ez dugunak: grinak eta frustrazioak, desirak eta soraiotasunak, etengabeko kontradikzioak. Ahots gordinez eta ozen esaten dizkigu hauek guztiok Jon Benito poetak.