Errotarria : 1936-2005 : errepresioa, kartzela, deserria - Urain, Jokin (Zarautz : Iruñea : Larrabetzu : Susa, 2006)
"Errotarria" saiakera eta kronika liburua 1936tik 2005era bitartean jazotako borroken eta derroten antologia bat da, idazleak espetxean izan zen bitartean entzun eta irakurritakotik, hausnartu eta bizi izandakotik ekarria. Kronika bilduma duzu "Errotarria", errepresioaz eta kartzelaz eta deserriaz diharduena. Ahots ugarik, historia eta gertaera anitzek, pertsona askoren testigantzek bat egin dute hemen hari bakarrean. Aldizkarietatik, liburuetatik, gutunetatik, argazkietatik, bisitetatik mintzatu izan zaizkio denak Urainen eskuari. Etenik gabe biraka ari den herri baten harri handi astuna da "Errotarria": libertateari eskainitako kantu errimea, eta haren ukazioa.
Keywords: Urain, Jokin -- Kontakizun pertsonalak; Saiakerak; Baliabide digitalak