Haritz zahar baten heriotza / Migel A. Mintegi - Mintegi Larraza, Miguel Angel (Ganbara (Alai), 2018)
‏Basoak mundu txikiak dira, mundu zabalaren barruan. Mundu biziak. Biziak direlako gorabeherak izaten dira basoetan. Eta batzuetan ez dira onak. Hala ere, gorabehera eta guzti, basoetako biztanleak, landare eta animaliak, zoriontsuak bizi dira. Haritz Zaharra baso baten ertzean bizi da. Basoko zuhaitz zaharrena da. Beraz, gauza asko ikusiak ditu eta kontu asko dakizki. Behin, piztia ezezagun batzuk iritsi dira basora, eta beraiekin hondamena. Horrezkero, dena aldatu da Haritz Zaharraren bizitzan. Sekula ikusi eta imajinatu ez duena ikusi eta jasango du hil arte. Zoritxarrak, pozak... Eta ustekabe handiak! Denen alde eta kontra, hil arte, borrokatuko du Haritz Zaharrak.