Oinarrizko hiztegia : latina-euskara - Bilbao Telletxea, Gidor; Lekuona Elizondo, Leire; Makazaga, Jesus Mari; Rodriguez, Ane; Jauregi Aiestaran, Saroi; Elhuyar Fundazioa; Euskal Herriko Unibertsitatea. Euskara Zerbitzua (Barcelona : Vox ; Leioa : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2020)
Euskal Herriko Unibertsitateko Euskara Zerbitzuak koordinatu du proiektu guztia, hiztegigintzan ibilbide oparoa duten Vox-Larousse argitaletxearekin eta Elhuyar Fundazioarekin lankidetzan. Izan ere, hemen aurkezten den hiztegia "Diccionario Esencial Latino-Español Español-Latino" (Vox-Spes) ezagunaren euskal bertsio eguneratua eta egokitua da. Hiztegi honek 19.000 sarrera ditu: horietako 15.000 inguru dira hiztegiko sarrerak, berez; bi mila baino gehiago dira perfektu eta partizipio perfektu zailenen formak; eta azkenik, mila eta seiehun izen bereziak dira (pertsona-izenak, leku-izenak eta pertsonaia mitologikoak).
19. sarrera; sarreretan bokal luzeak adierazita; erabilera-adibide ugari, itzulpen eredugarriekin; perfektu eta partizipio perfektu zailenen zerrenda; 1.600 izen berezi, pertsona-izenak, leku-izenak eta pertsonaia mitologikoak; gramatika-laburpen zehatza, egitura gramatikal nagusien itzulpen eredugarriekin.
Keywords: Latina- -- Euskara -- Hiztegiak-; Hiztegiak, entziklopediak eta atlasak