Oinarrizko hiztegia : latina-euskara / [lanaren zuzendari zientifikoa, Gidor Bilbao ; argitaratze-koordinazioa, Leire Lekuona, Jesus Mari Makazaga ; itzultzaileak, Ane Rodriguez, Gidor Bilbao ; hizkuntza-orrazketa, Saroi Jauregi, Gidor Bilbao] - Bilbao Telletxea, Gidor; Lekuona Elizondo, Leire; Makazaga, Jesus Mari; Rodriguez, Ane; Jauregi Aiestaran, Saroi (Vox ;, 2020)
Euskal Herriko Unibertsitateko Euskara Zerbitzuak koordinatu du proiektu guztia, hiztegigintzan ibilbide oparoa duten Vox-Larousse argitaletxearekin eta Elhuyar Fundazioarekin lankidetzan. Izan ere, hemen aurkezten den hiztegia "Diccionario Esencial Latino-Español Español-Latino" (Vox-Spes) ezagunaren euskal bertsio eguneratua eta egokitua da. Hiztegi honek 19.000 sarrera ditu: horietako 15.000 inguru dira hiztegiko sarrerak, berez; bi mila baino gehiago dira perfektu eta partizipio perfektu zailenen formak; eta azkenik, mila eta seiehun izen bereziak dira (pertsona-izenak, leku-izenak eta pertsonaia mitologikoak).