Emakume biboteduna - Montoia, Xabier (Lasarte-Oria : Susa, 1993)
Hamaika ipuin, desamodiozkoak gehienak, bakardadera kondenatutako gizon eta emakumeenak denak. "Non dago Stalin?" nobelan erakutsi zuen estiloaren hezurdurari kraskatekoa egin eta beste postura bat eman dio, honela libreago izateko. Baina horregatik, ez espero amaiera ederrik. Orrialdez orrialde zeure egingo dituzun pertsonaiak ez dira irakurketarekin batera hilko. Inoiz maitagarri edo gorrotagarri izango dituzun horiek aurrerantzean ere Xabier Montoiak liburuan deskribatu antzerako egoerak biziko dituzte: behin behineko harremanen zaporea, ilusioen zapuzketa, bakardadeari ikara.
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak