Euskararen doluminak - Haranburu Altuna, Luis (Bilbo : Elea, 2006)
Euskararen inguruan ardazten da Luis Haranburu Altunaren entsegu laburra. Euskarari buruzko kezkak, euskararen etorkizuna, euskararen politika... behin eta berriz saiatzen da egilea gure hizkuntzaren gora-beherak garbi ikusten eta arrazoizkoak diren jokabideak proposatzen. Askatasunez ea ausardiaz ekiten dio idazleak, euskararen inguruan metatu diren ideologien kritikari. Entsegu polemikoa, agian, baina saiakera leiala beti.
Keywords: Euskara -- Alderdi politikoak; Euskara -- Alderdi sozialak; Saiakerak