ELB : Ipar Euskal Herriko laborarien oihartzuna / Martine Sistiague ; [itzulpena, Eneko Bidegain, Anita Lopepe, Txato] - Sistiague, Martine (: Gatuzain, 1999)
Badu hamabost urte laborari multxo batek, beren eskubideak defenditu eta etxaldeen geroa segurtatzeko, sindikatu baten muntatzea erabaki zutela. Konpetibitatearen haizeak gogor jotzen duen lurretan, ELBk elkarlanaren bidea jorratu du urtez urte, eta emaitzak begibistakoak dira. Zer litzateke gaur egun barnekaldea ihardoki duten ehundaka gizon eta emazte horiek gabe ? Zer pairatuko luke lekuko ondareak, jende xumeen duintasunak, euskal konzientziak ? Liburu honek historia hau hurbiletik ezagutzeko parada emaiten dizu.