Hik hasi 249 : teknologia digitalak (Lasarte-Oria : Xangorin, 2020)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Eralda daiteke, eralda dezakegu -Gai nagusia: Teknologia digitalak pedagogiaren zerbitzura -Elkarrizketa: J. Iñaki Etxezarreta "Hezkuntzaren funtzio inportanteenetako bat humanismo aktiboa lantzea da, horrek eramaten gaitu eraldaketara" -Esperientziak: Kideen emozioen ardura hartzea ere lankidetza delako. -Ekarpenak 1: Konsue Salinas: "Koronabirusaren krisiagatik sortutako egoera berriak lantzeko materiala prestatu dugu". -Ekarpenak 2: Adimen-gaitasun handiak eta emakumeak -Galdeidazu: ZiTeO IKERKETA-TALDEA: Zertarako behar dugu STEM hezkuntza? -Argitalpenak -Proposamena: Meatzaldea-Peñas Negras ekoetxea -Atzeko atetik: Aretz Iniguiz
2020/05/28
2020/05/28
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2020ko deialdia)
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2020ko deialdia)
2020/05/28
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak