Bigarren mailako funtzioak : irudikapen grafikoa 2 : erpina / Jakindun (Jakindun (Youtube kanala), 2018)
Jakindun euskaraz eta doakoa den hezkuntza plataforma da; ikasleen eskura euskarazko bideoak jartzen ditu, azalpen errezekin, hobeto ulertzeko zailak egiten zaizkien (zaizkigun) ikasgaiak. Bigarren mailako funtzioak irudikatzeko puntu garrantzitsuenetariko bat parabolaren erpina da. Funtzioaren ekuaziotik abiatuta, bideo honetan erpina zelan lortu azalduko dizuegu.