Txikimundi - Mattin; Igerabide, Juan Kruz; Txiliku; Murua, Mitxel; Ormazabal, Joxantonio (1948-2010); Mendiguren Elizegi, Xabier (Donostia : Elkar, 2007)
Poemaz eta ipuinez osatuta dago batez ere. Azkeneko orrialdeetan igarkizun batzuk ere sartu dira, neska-mutilek burua pixka bat neka dezaten eta hemendik eta handik erantzunak bilatzen saia daitezen. Liburu honetan parte hartu duten bost egileek haur literaturan esperientzia handia dute, eta horrek liburuaren kalitatea bermatzen duela esan daiteke beldurrik gabe. Iñaki Martiarena, "Mattin"en koloretako ilustrazioak ere aipagarriak dira. Grazia berezia ematen diote testuei, apaindu bakarrik ez jantzi egiten dute liburua.
. Bazen behin pirata bat Bermeon . ; Altzoan edukitzen ninduen . ; O! . ; Harri biribil hori . ; Gaua munduari begira . ; Urrezko aizkora . ; Ai, minak, ai minak / Juan Kruz Igerabide . Bartoloren flemoia / Xabier Mendiguren Elizegi . Tximeleta / Txuang Tzu . Erregearen zaldia / ipuin herrikoia . Dantzari bakartia . ; Martxoak . ; Gari eta lore . ; Zure eskuak behar ditut . ; Zahar bat ari da hiltzen . ; Hamaika igarkizun / Joxan Ormazabal . Xunka / Lakota indiarren herri ipuinak, Txilikuk modatua . Beleak / Nafarroako ipuina, Txilikuk moldatua . Aitak oheratzea gustatzen zait niri / Mitxel Murua . Sendagaia / ipuin sefardia, Txilikuk moldatua.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Herriak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura