Txikimundi / Juan Kruz Igerabide ... [et al.] ; marrazkilaria, Iñaki Martiarena "Mattin" - Mattin; Igerabide, Juan Kruz; Txiliku; Murua, Mitxel; Ormazabal, Joxantonio (1948-2010); Mendiguren Elizegi, Xabier (: Elkar, 2007)
Poemaz eta ipuinez osatuta dago batez ere. Azkeneko orrialdeetan igarkizun batzuk ere sartu dira, neska-mutilek burua pixka bat neka dezaten eta hemendik eta handik erantzunak bilatzen saia daitezen. Liburu honetan parte hartu duten bost egileek haur literaturan esperientzia handia dute, eta horrek liburuaren kalitatea bermatzen duela esan daiteke beldurrik gabe. Iñaki Martiarena, "Mattin"en koloretako ilustrazioak ere aipagarriak dira. Grazia berezia ematen diote testuei, apaindu bakarrik ez jantzi egiten dute liburua.