Berri gogoa : Euskaltzaindiaren lehen ehun urteak - Zabala, Juan Luis; Urrutia, Andres (Bilbo : Euskaltzaindia, 2019)
Liburu honek Euskaltzaindiaren lehen ehun urteen nondik norakoak kontatzen ditu,hiru plano txirikordatuz: Euskaltzaindiaren ibilbideari buruzko fikziozko ikastaro bat; Euskaltzaindiaren historiako hainbat pasarteren kontaketa zuzena eta Euskaltzaindiaren historiarako hainbat testu garrantzitsu, hitzez hitz jasota. Dena argazki ugariz ilustratuta.
Bibliografia: 207-213 or.
Keywords: Euskaltzaindia -- Historia; Euskara -- Alderdi sozialak -- Historia; Euskal Herria -- Giro intelektuala; Monografiak