Berri gogoa : Euskaltzaindiaren lehen ehun urteak / Juan Luis Zabala ; [hitzaurrea, Andres Urrutia] - Zabala, Juan Luis (Euskaltzaindia, 2019)
Liburu honek Euskaltzaindiaren lehen ehun urteen nondik norakoak kontatzen ditu,hiru plano txirikordatuz: Euskaltzaindiaren ibilbideari buruzko fikziozko ikastaro bat; Euskaltzaindiaren historiako hainbat pasarteren kontaketa zuzena eta Euskaltzaindiaren historiarako hainbat testu garrantzitsu, hitzez hitz jasota. Dena argazki ugariz ilustratuta.