Madarikazioa - Albert, Adrien; Montorio, Bego (Bilbo : Astiberri, 2020)
Morino zezen gazte bat da, eta opor lasaiak pasatu nahi ditu itsasertzean. Baina, nahi gabe, iratzarri egin du eskeleto sorgindu eta aldenarazi ezin bat.Nola ezagutu duten elkar? Oso modu errazean. Gau erdian, Morinok, ohi bezala, karabanako tranpola zabaldu, eta txiza egin du. Baina, oraingo honetan, azpian lurperaturik zegoen eskeleto txiki baten gainera erori da infusioaren txiza, eta eskeletoa esnatu egin da. Claude du izena, kolore berde ederrekoa da, eta lurgaineko bizitzaren xehetasun guztiak jakin nahi ditu, ahaztuak baititu. Morinoren laguna izan nahi du, baina Morinori gogaikarri samarra egingo zaio. Alabaina, zenbat eta gehiago saiatu baztertzen, orduan eta ezinbestekoagoa izango zaio Claude.
6 urtetik aurrera (urdina)
Letra larria
Keywords: Umorea; Bidaiak; Abenturak; Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura