Sekretuak agerian / [testua] Anna Wilson ; marrazkiak, Kathryn Durst ; [itzulpena, Aitor Arana] - Wilson, Anna (Vlad, munduko banpirotxo baldarrena (Ibaizabal), 2019)
Vlad zortzi urteko banpiroa da, erabat arrunta. Gainerakoetatik bereizgarri duen gauza bakarra da ez dela banpiro oso trebea: ez du gogoko odolaren zaporea, saguzar egiteko ez da gai eta, esaterako, egunez lo egin beharrean (banpiro onek egiten duten bezala), ilundu arte itzarrik geratzen da, Miseria Etxeko liburutegi handian gizakiei buruz aurkitu zuen eleberria irakurtzen. Badirudi Vladi oraingoan dena okertu zaiola: gizakien ikastetxean banpiroa dela jakin dute, eta bere amak beste trebetasun bat eskura dezan tematu da: superindarra. Baina ez du guztiz menderatzen superindarra eta Dorre Beltzera doa, ondorioz, zigor gisara. Baina istorioak beste norabide bat hartu du, bat-batean: Limonada andrea Minxierekin batera agertu da Zoritxar Enean, eta lortu du banpiroen familiari sinestaraztea Vlad ikasle bikaina dela. Adiskidetzea ospatzeko, familia osoa Vlad protagonista duen antzezlanaren estreinaldira joan da, ikastetxean.