Aitona-amonak, pirañak eta beste istorio batzuk - Bonilla, Rocio; Bonilla, Rocio; Markuleta, Gerardo (Alzira : Algar, 2020)
Niko eta bere aitona Rodrigo elkarrekin joaten dira arrantza egitera, irakurketa uneak partekatzen dituzte, arteaz hitz egiten dute, bizikletan paseatzen dira, eta matematikako etxeko lanak egiten dituzte. Hori guztia, piraña pila bati ihes egitea egokitzen ez zaienean. Aitona-amonekin, ikasi egiten dugu, jolas egiten, emozionatzen, eta afektuak eta konplizitateak belaunaldiz belaunaldi garraiatzen ditugu. Umorez eta samurtasunez beteriko begirada bat, iloben eta aitona-amonen arteko harremanaz.
5 urtetik aurrera (Urdina)
Jatorrizko izenburua: Avis, piranyes i altres històries
Keywords: Album ilustratuak; Aitona-amonen eta biloben arteko harremana -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura