Aitona-amonak, pirañak eta beste istorio batzuk / [testua eta marrazkiak] Rocío Bonilla ; [itzultzailea, Gerardo Markuleta] - Bonilla, Rocio (Algar, 2020)
Niko eta bere aitona Rodrigo elkarrekin joaten dira arrantza egitera, irakurketa uneak partekatzen dituzte, arteaz hitz egiten dute, bizikletan paseatzen dira, eta matematikako etxeko lanak egiten dituzte. Hori guztia, piraña pila bati ihes egitea egokitzen ez zaienean. Aitona-amonekin, ikasi egiten dugu, jolas egiten, emozionatzen, eta afektuak eta konplizitateak belaunaldiz belaunaldi garraiatzen ditugu. Umorez eta samurtasunez beteriko begirada bat, iloben eta aitona-amonen arteko harremanaz.