Mikelek ederra egin du! / egilea, Paloma Sánchez Ibarzábal ; marrazkilaria, Jacobo Muñiz ; itzultzailea, Xabier Olaso - Sánchez Ibarzábal, Paloma (Paper txoriak. Sail gorria (Ibaizabal), 2020)
Mikelek lorategian aurkitu duen hari misteriotsu bati tira egiteko tentazioari ezin dio eutsi; ilargitik zintzilik dagoen haria da. Pozaren pozez munduari bira ematea pentsatu du. Alabaina, gauzak konplikatu egiten dira, tira eta tira egitearen poderioz, ilargia poliki-poliki desegiten hasten denean.