Okerreko aldean : itxaropena Iqbalen ondoren / Francesco D'Adamo ; itzulpena, Lurdes Auzmendi eta Koldo Biguri - D'Adamo, Francesco (Ganbara (Alai), 2020)
Oroitzapenak amorru bihurtu ditzagun. Horrela bakarrik ez da alferrekoa izango Iqbalen sakrifizioa. Iqbal Masih txikia hil zutenetik hogei urte bete zirenako idatzi zuen Francesco D'Adamok nobela berri hau, "Iqbelen historia" liburu arrakastatsuaren segida. Bertan kontatzen digu Fatimak eta Mariak, batak Italian eta besteak Pakistanen, Iqbalek hasitako borrokarekin jarraitzen dutela, sufrimenduari eta injustiziari aurre eginez. Baina oraingo honetan, D´Adamok begien aurrean jartzen digu sufrimendu eta injustizia horiek mundu osoan aurkitzen direla, baita gure herrialde aurreratu eta aberatsetan ere, justiziaren eta injustiziaren arteko marrak gu guztion herriak zeharkatzen dituela, eta, Fatimak dioen bezala, "bizitza bidegabea izaten dela, batez ere marra horren okerreko aldean jaiotzen bazara".