Isiltasuna - Artetxe Aranaz, Eneritz; EHAZE; Dxusturi Teatroa (Donostia : EHAZE ; Zarautz : Susa, 2020)
Garrantzitsuak dira ikerketak eta ikertzaileak. Batetik, testuinguru bat ekartzen digute, delako "arazo" indibidualei dagokien neurri kolektibo, soziologiko eta politikoa ematean. Eta bestetik, tresnak ekartzen dizkigute, Itxaro Bordak elkarrizketa batean esaten zuen bezala, erasoei "umoretik ere erantzun bat eman ahal izateko". Zentzu honetan, sorkuntza artistikoak jokatzen duen papera ere garrantzi handikoa da. Imajinario berriak sortu behar ditu, hitzak eta irudiak berresanahitu. Ikusgarri egin itzaletan, alfonbrapean, ate atzean egon dena. Plazara atera. Eneritzen lanak indar bi horiek bateratzen ditu: ikerketa eta sorkuntza. (Patricia Urrutia) Eneritz Artetxe Aranazen bi antzezlan bildu ditugu liburu honetan: antzeztu gabeko Isiltasuna, eta egileak berak Dxusturi bere konpainiarekin taularatutako Karramarroa. Elkartasuna, politika eta umore zorrotza, guztiak topatuko ditu irakurleak testu hauetan.
Keywords: Antzerkia; Baliabide digitalak; Helduentzako Literatura