Jurgi kapitaina Bretainian / Xabier Gereño - Gereño, Xabier (1924-2011) (Pipa saila. Nobela poliziakoak, 1978)
Sain-Malo-tik Jersey irlarako bidean, itsasoan, jaun bat desagertu da. Zer gertatu da? Suizidioa, asasinatzea ala ezbehar soil bat? Jurgi kapitainak, ikertzaile bezala, bere gailurra jotzen du misterio hau argitzean, eszenatokia. Bretainia eta Jersey irlako paisaia paregabeak direlarik.