Non dago Stalin? - Montoia, Xabier (Zarautz : Susa, 1991)
"Non dago Stalin?" Xabier Montoiaren laugarren liburua den arren, estrainekoz eusten dio eskuartean duzun honekin kontatzearen hitzari, lehendabiziko narrazio liburua bait du hau, kronikatik hain hurbil dagoen nobela hau. Gaztetxea, rock radikal taldeak, betiko tabernako betiko koadrila, prentsa horiko kazetari zuria, poliziak eta ertzainak, politiko boteretsu bezain ahulak eta prostituta jonkia dira Montoiak elkarren artean behin eta berriro nahasten eta askatzen dituen pertsonaiak, komedia bat osatuz. Desagerketa bat haritzat, tentsio uneari egoki eutsiz eta umoren onez eta ironia zorrotzez lotzen duen istorioa da. "Non dago Stalin?" : ezaguna zaigun mundu baten kronika posibleetako bat. Litekeena. Fikzioa baldin bada, errealitateari esker bait da.
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak