Gipuzkoako historia ipuinen bidez [DVD Bideoa - Interneteko baliabidea] - Nazabal, Juan Carlos; Aristi, Pako; Lopetegi Brit, Jose Angel; Murua, Mitxel; Txiliku; Mendiguren Elizegi, Xabier; Bon, Itxaso; Berasategi, Juanba (1951-2017); Elosegi, Eduardo; Senperrena, Joserra; Furundarena, Aitor; Cordón, Iker; et al. (Donostia : Elkar, 2010)
Bi DVD-ROMen eta beste hamaika liburuxkako bildumaren bidez gaztetxoei modu errazean Gipuzkoako historiaren hainbat zertzelada eskaini nahi zaizkie. Hamar ipuinetan zehar gaztetxoak izango dira protagonista. Hainbat kezka eta buruhauste sortuko zaizkie. Ipuin bakoitza Gipuzkoako herri batean kokatu da, garaian garaiko ohitura eta bizimoduaren berri emateko baliatuz. DVD-ROMetan hamar ipuinen marrazki biziak eta ipuin horietan oinarritutako jolasak (puzzleak, labirintoa, margotu, idazketa txokoa, memoria jokoa) daude.
1. libk . Harriek historiak kontatzen dizkigute : Geologia Aroak / Mitxel Murua. -- 2. libk . Ekaingo haitzuloan : Historiaurrea / Mitxel Murua. -- 3. libk . Opari bat egunsentian : Burdin Aroa / Pako Aristi. -- 4. libk . Zilarrezko txanpon bategatik : Erromanizazioa / Pako Aristi. -- 5. libk . Kixmi etorri da : Goiz Erdi Aroa / Mitxel Murua. -- 6. libk . Bizimodu berri baten bila : Berant Erdi Aroa / J.M. Olaizola "Txiliku ". -- 7. libk . Mirandaolako uraren historiak : Errenazimentua / Pako Aristi. -- 8. libk . Kortsario zaharraren negarra : Ilustrazioa / Pako Aristi. -- 9. libk . Hildako semearen itzulera : Industrializazioa / Pako Aristi. -- 10. libk . Negu luzearen atarian : 1936ko gerra / Xabier Mendiguren.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Gipuzkoa -- -Historia -- -Ipuinak -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Erreferentzia-materialak