Zapelaitz-begi - Cooper, James Fenimore (1789-1851); Sarasola Arregi, Juan Mari (itzultzailea); Lázaro, Jesús (ilustratzailea) (Bilbao : Mensajero, 1998)
Natty Bumppo da kondaira honetako protagonista, indiarrek "Larruzko Galtzak" edo "Zapelaitz-begi" deitzen diotena. Zibilizazioaren gehiegikeriekin gero eta ez adosago, azkenean aldentzea erabaki duen arima garbi xumearen irudia da."Zapelaitz-Begi"-k, azalgorrien artean hazia denez, hauen eta haien birtuteak ditu beregan, eta alboan du beti Chingachwook indiarra.
12 urtetik aurrera (Horia)
Ojo de Halcón
Keywords: Abenturak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura