Herriz herri, mendez mende - Arregi, Manuel; Nazabal, Juan Carlos; Lopetegi Brit, Jose Angel (Donostia : Elkar, 2010)
Hamaika liburuxkaz eta DVD-ROM bikoitzez osatutako bilduma honen bidez gaztetxoei modu errazean Gipuzkoako historiaren hainbat zertzelada eskaini nahi zaizkie. Hamar ipuinek, laburpen gisa eskaintzen den hamaikagarren liburuxka batek eta DVD-ROMek osatzen dute bilduma osoa. Ipuin bakoitza Gipuzkoako herri batean kokatu da, garaian garaiko ohitura eta bizimoduaren berri emateko baliatuz. Hamaikagarren liburuxka hau bildumako hamar ipuinen laburpen gisa eskaintzen da. Horrez gain, batzuetan, ipuinak kokatu diren inguruetako gaur egungo informazioa ere ematen da.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Gipuzkoa -- -Historia -- -Ipuinak -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Erreferentzia-materialak