Negu luzearen atarian : 1936ko Gerra - Mendiguren Elizegi, Xabier; Nazabal, Juan Carlos; Lopetegi Brit, Jose Angel; Arregi, Manuel (Donostia : Elkar, 2010)
Hamaika liburuxkaz eta DVD-ROM bikoitzez osatutako bilduma honen bidez gaztetxoei modu errazean Gipuzkoako historiaren hainbat zertzelada eskaini nahi zaizkie. Hamar ipuinek, laburpen gisa eskaintzen den hamaikagarren liburuxka batek eta DVD-ROMek osatzen dute bilduma osoa. Ipuin bakoitza Gipuzkoako herri batean kokatu da, garaian garaiko ohitura eta bizimoduaren berri emateko baliatuz. Hamargarren ipuin honek Iñaxi eta Antton anai-arreben bizimodua kontatzen digu. Elgetan bizi dira, ez dira eskolara joaten, ezin dute. Etxean ez diete uzten Patxi eta Maritxu lagunekin jolasera joaten. Tiroak eta arma-hotsak dira nagusi inguruan, lubakiak bazter guztietan... Gerra-garaia da denentzat.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Gipuzkoa -- -Historia -- -Ipuinak -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Erreferentzia-materialak