Hildako semearen itzulera : Industrializazioa - Aristi, Pako; Nazabal, Juan Carlos; Lopetegi Brit, Jose Angel; Arregi, Manuel (Donostia : Elkar, 2010)
Hamaika liburuxkaz eta DVD-ROM bikoitzez osatutako bilduma honen bidez gaztetxoei modu errazean Gipuzkoako historiaren hainbat zertzelada eskaini nahi zaizkie. Hamar ipuinek, laburpen gisa eskaintzen den hamaikagarren liburuxka batek eta DVD-ROMek osatzen dute bilduma osoa. Ipuin bakoitza Gipuzkoako herri batean kokatu da, garaian garaiko ohitura eta bizimoduaren berri emateko baliatuz. Bederatzigarren ipuinak Elisa eta Tomas neska-mutikoen bizimodua kontatzen digu. Bergaran bizi dira, bakoitza bere baserrian. Aldaketen garaia da: industria, trena... gauza asko. Elisak amesgaiztoak izaten ditu, misterioa argitu nahi du...
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Gipuzkoa -- -Historia -- -Ipuinak -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Erreferentzia-materialak