Kortsario zaharraren negarra : Ilustrazioa - Aristi, Pako; Nazabal, Juan Carlos; Lopetegi Brit, Jose Angel; Arregi, Manuel (Donostia : Elkar, 2010)
Hamaika liburuxkaz eta DVD-ROM bikoitzez osatutako bilduma honen bidez gaztetxoei modu errazean Gipuzkoako historiaren hainbat zertzelada eskaini nahi zaizkie. Hamar ipuinek, laburpen gisa eskaintzen den hamaikagarren liburuxka batek eta DVD-ROMek osatzen dute bilduma osoa. Ipuin bakoitza Gipuzkoako herri batean kokatu da, garaian garaiko ohitura eta bizimoduaren berri emateko baliatuz. Zortzigarren ipuin honetan Baztanen bizi den Manuel Martin lehengusu gaztearen bisita jasoko du Ines neskatoak. Ines Pasaian bizi da, eta marinelen bizimodua erakutsiko dio lehengusuari. Ustekabean, kortsario zahar bat ere ezagutuko dute.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Gipuzkoa -- -Historia -- -Ipuinak -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Erreferentzia-materialak