Mirandaolako uraren historiak : Errenazimentua / [testua] Pako Aristi ; marrazkilariak, Juan Carlos Nazabal, Jose Angel Lopetegi ; koordinazioa, Manuel Arregi - Aristi, Pako (Gipuzkoako historia ipuinen bidez (Elkar), 2010)
Hamaika liburuxkaz eta DVD-ROM bikoitzez osatutako bilduma honen bidez gaztetxoei modu errazean Gipuzkoako historiaren hainbat zertzelada eskaini nahi zaizkie. Hamar ipuinek, laburpen gisa eskaintzen den hamaikagarren liburuxka batek eta DVD-ROMek osatzen dute bilduma osoa. Ipuin bakoitza Gipuzkoako herri batean kokatu da, garaian garaiko ohitura eta bizimoduaren berri emateko baliatuz. Zazpigarren ipuin honek Katalina eta Andrestxiki neska-mutikoek Remigio agure zaharra ezagutu zutenekoa kontatzen digu. Remigioren bidez olagizonen bizimodua eta Euskal Herriko historiaren pasarte batzuk ezagutuko dituzte bi gaztetxoek.