Zilarrezko txanpon bategatik : Erromanizazioa - Aristi, Pako; Nazabal, Juan Carlos; Lopetegi Brit, Jose Angel; Arregi, Manuel (Donostia : Elkar, 2010)
Hamaika liburuxkaz eta DVD-ROM bikoitzez osatutako bilduma honen bidez gaztetxoei modu errazean Gipuzkoako historiaren hainbat zertzelada eskaini nahi zaizkie. Hamar ipuinek, laburpen gisa eskaintzen den hamaikagarren liburuxka batek eta DVD-ROMek osatzen dute bilduma osoa. Ipuin bakoitza Gipuzkoako herri batean kokatu da, garaian garaiko ohitura eta bizimoduaren berri emateko baliatuz. Laugarren ipuin hau Oiaso erromatarren garaiko hirian kokatzen da. Julia Oiason bizi da, eta Joanes ezagutuko du, gaztak saltzera azoka egunetan menditik jaisten den artzaina. Joanesek ez du oso gustuko hiriko bizimodua, baina lagunak egin nahi ditu.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Gipuzkoa -- -Historia -- -Ipuinak -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Erreferentzia-materialak