Ekaingo haitzuloan : Historiaurrea - Murua, Mitxel; Nazabal, Juan Carlos; Lopetegi Brit, Jose Angel; Arregi, Manuel (Donostia : Elkar, 2010)
Hamaika liburuxkaz eta DVD-ROM bikoitzez osatutako bilduma honen bidez gaztetxoei modu errazean Gipuzkoako historiaren hainbat zertzelada eskaini nahi zaizkie. Hamar ipuinek, laburpen gisa eskaintzen den hamaikagarren liburuxka batek eta DVD-ROMek osatzen dute bilduma osoa. Ipuin bakoitza Gipuzkoako herri batean kokatu da, garaian garaiko ohitura eta bizimoduaren berri emateko baliatuz. Bigarren ipuin honean Ekaingo haitzulo inguruan bizi ziren Aritz eta Eneritz anai-arreben bizimodua agertzen zaigu. Aitona hainbat kontu argitzen saiatuko zaie bilobei: haitzuloko margoak, eguneroko bizitzako gorabeherak eta beste gauza asko.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Gipuzkoa -- -Historia -- -Ipuinak -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Erreferentzia-materialak