Harriek historiak kontatzen dizkigute : Geologia Aroak / [testua] Mitxel Murua ; marrazkilariak, Juan Carlos Nazabal, Jose Angel Lopetegi ; koordinazioa, Manuel Arregi - Murua, Mitxel (Gipuzkoako historia ipuinen bidez (Elkar), 2010)
Hamaika liburuxkaz eta DVD-ROM bikoitzez osatutako bilduma honen bidez gaztetxoei modu errazean Gipuzkoako historiaren hainbat zertzelada eskaini nahi zaizkie. Hamar ipuinek, laburpen gisa eskaintzen den hamaikagarren liburuxka batek eta DVD-ROMek osatzen dute bilduma osoa. Ipuin bakoitza Gipuzkoako herri batean kokatu da, garaian garaiko ohitura eta bizimoduaren berri emateko baliatuz. Lehen ipuin honetan ikasle talde bat Zumaiako itsasertzera joango da, Algorrira hain zuzen. Irakasleek hango harriek eta flyschek gordetzen dituzten sekretuen berri emango diete.