Arkitektura Haur Hezkuntzan : konfiantzaren pedagogia / [proiektuaren koordinatzailea, Aitor Axpe Oyanguren ; egile nagusiak, Aitor Axpe Oyanguren, Rafael Cristobal Baldor] - Axpe Oyanguren, Aitor (Arizmendi ikastola, 2017)
Haur Hezkuntzan zenbait urtetako ibilbidea egina dugu konfiantzaren Pedagogia praktikatzen. Urteotan zehar egiaztatu ahal izan dugunez, haurraren garapen integralerako espazioak sekulako garrantzia du. Bistakoa egin zaigu hezkuntza-eraldaketan metodologia eta arkitektura batera doazela gure iraskuntza-prozesuari modu egokian erantzun ahal izateko. Horren ondorioz, liburu honetan jaso nahi izan ditugu 0 eta 6 urte bitarteko haurrentzako espazioak diseinatzerakoan eta eraikitzerakoan, Konfiantzaren Pedagogiaren ikuspegitik kontuan hartu behar diren aspektuak. Ikastola bakoitzaren espazioak bere ezaugarriak ditu, azaleraren lerrokatze kardinalari (luzetarakoa edo zeharrekoa), sarrera-irteerei, solairuaren altuerari eta solairu bakarreko edo biko modalitateari dagokionez. Horregatik, emango ditugun jarraibideak gidalerro soilak izango dira, arkitektoek eta barne-egituren diseinatzaileek Konfiantzaren Pedagogiaren araberako espazioak sor ditzaten. Izan ere, behin eta berriro azpimarratzen dugun ideia da planteamendu arkitektonikoak planteamendu pedagokioaren esanetara egon behar duela eta ez alderantziz.