Azken otsoa / testua, Sébastien Perez ; ilustrazioak, Justine Brax ; [itzultzailea, Patxi Zubizarreta] - Perez, Sébastien (Ibaizabal, 2020)
Otsoen eta gizaki gosetien arteko Gerra Handiak sarraskia eragin zuen bi bandoetan. Orain, Miloren herria beldurtuta dago, azken otso baten presentzia dela-eta. Ehiztari gaztea haren bila abiatuko da, soilik arku batez eta bere herrikideak babesteko borondate irmoaz armatuta. Hala ere, otsoaren atzetik joateak gerrak zein absurdoak diren ulertaraziko dio, etsaia geure buruaren isla hutsa baino ez delako maiz. Milok herrikideak agurtu ditu. Nork jakin, azken aldiz, beharbada. Mutikoa beldurrak hilik abiatu da, arku-geziak bizkarrean, badaezpada. Lur hotzetan, elur arrotzetan, beldurra bihotzean. Azken otsoari berak bakarrik egin behar dio aurre. Hori badaki, baina zer gertatuko ote da borrokalditik aurrera...?