PISA: 2017-2018 ikasturte amaiera bitarteko kanpo ebaluazioak LHn eta DBHn : helburuak, irizpideak, ezaugarri nagusiak eta datak - Irakas Sistema Ebaluatu eta Ikertzeko Erakundea (ISEI-IVEI) (Bilbao : ISEI-IVEI, 2015)
Irakurmeneko aditu taldeak, Proba pilotuko hamalau item eta proba horretan erabili ez ziren beste zazpi item liberatzea erabaki zuen eredu gisa erabiltzeko. Itemak euren unitateen barruan eta diseinatu ziren bezala aurkezten dira, eta beste bi unitateen kasuan Proba pilotuan egin ziren moduan. Item liberatu bakoitzari dagokion prozesu kognitiboa adierazten da, erakutsiz nola sailkatu ziren itemak 2018ko Irakurketarako konpetentziaren markoan sortutako kategorien arabera. Kategoria hauek erabiliko dira Irakurketarako konpetentziaren eskalak ezartzeko. Prozesu kognitibo bakoitza dagokion markoan azalduko da xehetasun handiagoz. Markoaren laburpena hemen eskaintzen da, erreferentzia gisa
Internet ; PDF formatua
Keywords: Eskola-emaitzak- -- Euskadi; Ebaluazioa eta Hobekuntza; PISA, diagnostiko-ebaluazioa -- Eskolaratzea -- Euskadi (Autonomia Erkidegoa); Monografiak; Baliabide digitalak; Monografiak