PISA 2015 Proba Pilotua : Item liberatuak zientzietarako konpetentzia / ISEI-IVEI (ISEI-IVEI, 2015)
Zientzietarako konpetentziako Aditu Taldeak hogeita hamabost Zientzietako item onartu zituen eredu bezala liberatuak izateko. Itemak bi multzotan aurkezten dira dokumentu honetan: -Unitate arruntak, material estatikoek osatutakoak, hala nola testuak, grafikoak, taulak, grafoak eta horiei lotutako galderak. -Unitate interaktiboak, estimulu-material interaktiboek eta horiei buruzko galderek osatutakoak. Item liberatu bakoitzean galderaren xedea azaltzen da, eta, baita ere, itema 2015eko Zientzietarako konpetentziako proiektuaren arabera zein kategoria teorikotan sailkatu den (gaitasunak, zientziaezagupen motak, testuinguruak eta ezagupen-eskakizuna). Kategoriak zehatz-mehatz azaldu ziren proiektuan, ondoren ikus daitekeen bezala.