Basoan eta bakarrik / [testua] Magela Demarco ; [ilustrazioak] Caru Grosi ; [itzulpena, Mario Unamuno] - Demarco, Magela (Bellaterra, 2020)
Badira esaten ez diren hitzak. Kontatzen ez diren bizipenak. Badira lehen begi-kolpean ikusten ez diren egiak. Badira otso mozorrotuak, etxe batzuetan sartu eta ezkutatzen asmatzen dutenak. Eta baso ilun eta beldurgarri bihurtzen dituzte beraietako biztanleentzat. Liburu hau malko isil hori, laguntza-eske mutu hori ikusarazteko saio bat da. Eta baita begiak ireki ditzagun eskatzeko dei bat ere, hitz egin dezagun. Galde dezagun. Oinazea besarkatu dezagun, eta zauriak sendatzen aritu gaitezen. Utikan otsoa!... utikan!