PISA 2006 : ebaluazioaren azken txostena - ISEI-IVEI; Angulo Vargas, Araceli; Irakas Sistema Ebaluatu eta Ikertzeko Erakundea (ISEI-IVEI) (Bilbao : ISEI-IVEI, 2008)
PISA (Ikasleen Nazioarteko Ebaluaziorako Programa) Ekonomia Lankidetza eta Garapenerako Antolakundeak (ELGA) bultzatutako ebaluazio proposamena da. ELGA industrializatutako herrialdeen gobernuen arteko erakundea da eta kide diren herrialdeen garapen ekonomikoa eta soziala sustatzeko foro gisa egiten du lan. PISA 2006 izeneko ebaluazioan, ELGA osatzen duten herrialdeez gain, erakunde horretako kide ez diren beste herrialde batzuek ere parte hartu dute, parte hartzaileen taulan ikus dezakegun moduan. Horren helburua ikasleen errendimendurako nazioarterako komuna eta konparagarria den neurria maiztasunez ezartzeko dagoen beharrari erantzuna ematea da, gako gaitasunak deitzen zaienetan, helduen bizitzarako garrantzitsuak diren ezagutzekin eta trebeziekin lotura duten hezkuntza arloko helburuak zehazteko eta operatibo bihurtzeko elkarrizketarako eta lankidetzarako testuingurua proposatuz.
Testua
Internet ; PDF formatua
Keywords: Eskola-emaitzak- -- Euskadi; Ebaluazioa eta Hobekuntza; PISA, diagnostiko-ebaluazioa -- Eskolaratzea -- Euskadi (Autonomia Erkidegoa); Monografiak; Baliabide digitalak; Monografiak