Forugh Farrokhzad / Forugh Farrokhzad ; itzulpena, Miren Agur Meabe ; [hitzaurrea, Beñat Sarasola] - Farrokhzad, Forugh (1934-1967) (Munduko poesia kaierak (Susa), 2020)
Forugh Farrokhzad Irango XX. mende erdialdeko berpizkunde kulturalaren ama pontekoetako bat dugu, eta bertako poesia modernoaren erreferentzia nagusienetakotzat hartzen da. 1935. urtean jaio zen Teheranen, Reza Pahlaviren diktaduraren garaian, eta aita autoritario baten -armadako koronela zen- manupeko familia batean.