Euskal idazleak - Aulestia, Gorka; Biguri, Koldo; Sancho el Sabio Fundazioa (Vitoria-Gasteiz : Fundación Sancho el Sabio, 1996)
Euskal literaturari buruzko erakusketaren liburuxka honetan. haren lanabesa aurkeztu beharra dago: euskara; neurri handi batean, euskal literaturaren historia euskararen beraren historia delako. Euskara gaur egun Europa mendebalean bizirik dirauen hizkuntza ez-indoeuropear bakarra da. Euskal literaturaren ezaugarri bereziak kontutan harturik. nekez konpara daiteke hurbileko herrietako literaturarekin. Euskal literatura hizkuntzaren arabera garatu zen, eta euskara bera izan da protagonista nagusia. Gainera, euskal literatura bitan banatuta dago geografiaren aldetik (Iparraldekoa eta hegoaldekoa). Eta azkenik. euskal literatura eriijioari atxekita dago, gaien aldetik nahiz idazleen aldetik. Ahozko euskal literaturaren esparrua zabala eta oso aberatsa da. Literatura idatziak eta landuak. ostera, gizarte eragin txikia izan du euskal arim aren barruan. Zorionez, gaur egun, ikuspegi beitz hau baztertuaz batera. etorkizun itxaropentsu bat nagusituz dea, olerkian zein elaberrian goi maila iristen ari diren idazle gazteak ikusita.
Bibliografia: 48 or.
Keywords: Euskal literatura -- Historia eta kritika; Euskal idazleak; Baliabide digitalak; Monografiak